Home  |  Contact  |  Routebeschrijving  |  



Het kippenhokproject Unite

De stad Kyondo ligt in het zuidoosten van de regio Beni in de provincie Noord-Kivu en beslaat een oppervlakte van 5 km2 en telt 14.543 inwoners. De inwoners leven voornamelijk van de intensieve teelt van voedingsgewassen, een klein deel leeft van de detailhandel.
 
Door de voortdurende oorlog in het land is echter ook de omgeving van Kyondo niet ontsnapt aan plunderingen door de rebellen, wat geleid heeft tot instabiliteit onder de vreedzame bevolking die de grond niet langer bewerkt, met als gevolg ongekende verpaupering en ondervoeding, met name onder de meest kwetsbare bevolkingsgroepen: kinderen van 0 tot 5 jaar en zwangere en zogende vrouwen.
Daarom wil de Association Culturelle Unite in samenwerking met het Communauté des Assomptionnistes de bevolking interesseren voor het houden van kleinvee en het recyclen van afval door een proefcentrum voor het houden van kippen en een proeftuin te ontwikkelen.
Algemeen doel
Met het opzetten van dit project hopen wij de bevolking te verzekeren van voedsel door de nadruk te leggen op het interesseren van de bevolking voor het houden van kleinvee en het recyclen van afval.
Verwachte resultaten
De bevolking van Kyondo is voldoende geïnteresseerd in het houden van kleinvee, in dit geval leghennen, en het recyclen van afval, en wordt geholpen door kippenhouders die ter plaatse opgeleid zullen worden en kan in haar proteïnebehoefte voorzien door eieren en groenten te produceren;
Er worden eieren ter beschikking gesteld aan noodlijdenden (zieken in het ziekenhuis en in de omgeving) om te verkopen en zo hun levensstandaard te verbeteren;
Mensen worden aangespoord om eieren te eten door de toegankelijke prijs;
Ondersteuning in de vorm van advies aan kleinveehouders: onderhoud van een kippenhok; kennis over het recyclen van dierlijk afval om de productie van de landbouwgrond te verhogen.