Home  |  Contact  |  Routebeschrijving  |  



Bouw van een technische werkplaats in Kirumba

Deze werkplaats kan gebruikt worden om te lassen en timmerwerkzaamheden te verrichten voor de ontwikkeling ten gunste van de bevolking van Kirumba, Kayna, Mighobwe en Luofu, slachtoffers van de oorlog, in het katholieke bisdom Butembo – Beni, katholieke parochie in Kasando in het gebied Lubero. Filiaal van de ontwikkelingswerkplaats in Butsiri-Kikubo (A.DE.BU)
Globale doel dat wordt beoogd door het project:
Dit project heeft als algemeen doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de bevolking die slachtoffer is geweest van de oorlog. Er zal worden geprobeerd betere levensomstandigheden te creëren in een gebied dat heeft geleden onder een oorlogssituatie.
Er zal worden getracht weer nieuwe activiteiten in te voeren, zoals: Las- en timmerwerkzaamheden voor het sociaal-economisch welzijn en de ontwikkeling van technische vaardigheden van de lokale bevolking.
Specifieke doel van het project:
-     Na voltooiing van het project weten de families in Kirumba, Kayna, Mighobwe, Luofu en mensen van elders makkelijk de technische werkplaats te bereiken;
-     Kinderen en volwassenen die zijn ontheemd door de oorlog, alsmede de lokale bevolking zullen de technische werkplaats gaan gebruiken voor hun werk.
Het project zal worden uitgevoerd door de zielenherder van de parochie van Kasando de eerwaarde Pater Henri Schilder. Hij zal ook optreden als beleidsadviseur.
Als toezichthouder zal door de katholieke parochie van Kasando een controlecommissie worden aangesteld.