Home  |  Contact  |  Routebeschrijving  |  



Plan O.S.U.K.A. 2005

Dit project bestaat uit de bouw van een gezondheidspost van elf zalen, drie toiletruimtes en twee badkamers. Daarnaast vijf kamers en twee toiletruimtes voor een centrum voor een beroepsopleiding.
Het project heeft als algemeen doel een verbetering van de gezondheid van weeskinderen, kinderen in moeilijke omstandigheden (E.S.P.D.) en kinderen zonder toezicht (E.N.A.) en enkele armen in het bijzonder en de rest van de bevolking in het algemeen. Een en ander onder begeleiding van het comité van het Weeshuis Shirika la Umoja de Kayna, afgekort O.S.U.K.A. Daarnaast het bouwen van een centrum voor een beroepsopleiding om bij te dragen aan de strijd tegen armoede en de ledigheid in het bestaan van de armen.
Problematiek en verantwoording van het project
L’O.S.U.K.A. (weeshuis Shirika la Umoja de Kayna) kent bij zijn ondersteuning aan de weeskinderen van de E.S.P.D. (kinderen in bijzonder moeilijke omstandigheden) en de E.N.A. (kinderen zonder toezicht) veel problemen.
De weeskinderen van de E.S.P.D. en de E.N.A zijn vaak ziek en worden gratis verzorgd voor rekening van O.S.U.K.A. in verschillende gezondheidsstructuren waar ze niet altijd goed worden opgevangen. Bijvoorbeeld in 2005 heeft O.S.U.K.A. 161 E.N.A. en E.S.P.D. weeskinderen gratis verzorgd in het M.S.F./ France- Kayna. Deze situatie heeft tot gevolg gehad dat O.S.U.K.A., na officiële goedkeuring, een gezondheidspost is gaan bouwen die nog niet is afgebouwd vanwege een gebrek aan geld. Het moet een stenen gebouw worden dat een mensenleven lang meegaat waar de weeskinderen van het E.S.P.D. en de E.N.A gratis en onder goede omstandigheden kunnen worden verzorgd maar ook andere personen die moeten betalen voor de zorgverlening. Ook zijn E.S.P.D. en E.N.A. weeskinderen die ouder zijn dan de schoolgaande leeftijd (negen jaar) op zichzelf aangewezen wat hun opleiding betreft.
In 2005 heeft O.S.U.K.A. 331 weeskinderen onder zijn hoede, waarvan 220 kinderen niet naar school zijn geweest en ook geen beroepsopleiding hebben gevolgd. Daarom stelt O.S.U.K.A. haar financiële partner dit scholingscentrum voor waar deze mensen kunnen worden gevormd en opgeleid waardoor ze hun leven weer in eigen handen kunnen nemen.